Werkgevers

Werkgevers en werknemers adviseren en begeleiden wij bij hun verzekerde arbeidsvoorwaarden (employee benefits), zoals:

  • de pensioenregeling
  • een collectieve overlijdensrisicoverzekering
  • de arbeidsongeschiktheidsregeling(en)
  • een ongevallenverzekering
  • de verzuimregeling / -verzekering
  • het eigenrisicodragerschap voor de WGA en ZW. 

De bovengenoemde employee benefits zijn vaak kostbare regelingen voor de werkgever. Die staan vaak in geen verhouding tot de waardering ervan door medewerkers. Het is dus belangrijk die bij de medewerkers onder de aandacht te brengen.

Wij helpen werkgevers bij het opzetten van deze regelingen, het onderhandelen met de uitvoerders en de communicatie hierover met de medewerkers en/of de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

Ondernemingsraad en personeelsvertegenwoordiging

De werkgever moet de ondernemingsraad (OR) om advies of instemming vragen voor het vaststellen, wijzigen of intrekken van arbeidsvoorwaarden. Ook bij kleine ondernemingen moet een vorm van medezeggenschap worden georganiseerd.

Meer informatie vindt u op de pagina or-en-pvt

Due diligence

Bij een fusie of overname worden de arbeidsvoorwaarde pensioen en de overige werknemersverzekeringen nog vaak vergeten, terwijl die vaak veel impact hebben voor kopers, verkopers en medewerkers.

Bij elke fusie, overname of splitsing, is het belangrijk om vooraf de risico’s met betrekking de arbeidsvoorwaarde pensioen en werknemersverzekeringen te onderzoeken. In het verleden is er vaak veel fout gegaan bij verzekerde pensioenregelingen. Recente uitspraken hebben dat bevestigd. Daardoor moesten werkgevers hoge schadevergoedingen uitkeren. 

Meer informatie vindt u op de pagina Due diligence  

Benieuwd wat Hertgers Pensioen Advies voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op