Dit kunnen uw goede voornemens u opleveren

Het jaar is weer begonnen. De tijd van goede voornemens. We gaan stoppen met roken, minder drinken en letten op onze beweging. Misschien herkent u dit wel: de goede voornemens haalt u niet. Sterker nog, binnen een paar weken bent u ze vergeten. Maar wat nou als uw goede voornemens u wat extra’s brengen? Dus dat u dubbel beloond wordt voor uw inspanning?

Kijk eens naar de kosten van drie belangrijke bespaarposten: drinken, roken en voedselverspilling. En met voedselverspilling wordt bijvoorbeeld het weggooien van etensresten bedoeld. Het is voor u vast een herkenbare situatie dat u voor vier personen pasta had willen koken, maar u uiteindelijk een pan ‘al dente’ heeft klaargemaakt voor een heel weeshuis… maar dat even ter zijde. Als u tot de gemiddelde drinker, roker en voedselverspiller behoort, dan ziet u in de tabel hieronder dat u forse bedragen per jaar kunt besparen.

Kosten per jaarKosten per maand
Kosten alcohol€ 741,23€ 61,77
Kosten roken€ 1.460,00€ 121,67
Kosten voedselverspilling€ 120,00€ 10,00
Totaal€ 2.321,23€ 193,44

Bron: CBS, Milieu Centraal

Stel u gaat het geld dat u bespaart elke maand netjes opzijzetten op een beleggingsrekening. Dit brengt uw pensioen dichterbij of maakt het aflossen van uw hypotheek een stuk makkelijker.

Een voorbeeld. U gaat € 100,- per maand opzijzetten. Dit levert u dan in 25 jaar ruim € 50.000,- op. U belegt dan Neutraal. Dit betekent dat u de helft in aandelen en de helft in obligaties belegt. Zo wordt een goed voornemen ineens een stuk interessanter. Want uw eigen gedrag zorgt nu én straks voor een goed gevoel.

Daarnaast gaat u niet alleen minder roken, drinken of voedsel verspillen, maar gaat u ook een afspraak met uzelf aan. Uw maandelijkse inleg is nu bedoeld voor een belangrijk doel in de toekomst. Het wordt dan moeilijker om te stoppen met inleggen en dus makkelijker om uw goede doel vol te houden. Dit komt omdat we als mens graag consistent zijn. Wat we zeggen, willen we ook doen. Dus ook al gaat u niets extra’s opzijzetten, dan is het nog slim aan meerdere mensen te vertellen dat u minder, beter, verstandiger, slimmer, vaker gaat … <vult u maar een doel in>…

Mijn rol is om u te begeleiden bij slimme financiële beslissingen. Ook dit jaar weer.

Eén ding is zeker. Niemand is slechter geworden van vermogen opbouwen voor een rustige toekomst.

Fijn jaar!

Wilt u meer weten? Neem contact met mij op via 06-16026504.

Apeldoorn, 13 januari 2021

Erik Hertgers
Hertgers Pensioen Advies
T:  055-7851377
M: 06-16026504
E:  erik@hertgerspensioenadvies.nl

Disclaimer
Dit artikel is geschreven naar de inzichten van 13 januari 2021. Hertgers Pensioen Advies heeft bij het redigeren van dit artikel de nodige zorgvuldigheid betracht. Hertgers Pensioen Advies is niet verantwoordelijk voor schade die ontstaat als gevolg van onjuistheden in dit artikel. 

Benieuwd wat Hertgers Pensioen Advies voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op